O pasiune transformă în afacere datorită suportului oferit de GAL-ul „Calea Dropiei”

Ludmila Donu din satul Țarigrad, raionul Drochia, și-a transformat pasiunea pentru croitorie într-o afacere, iar datorită GAL-ului „Calea Dropiei” a reușit să-și procure tehnica necesară pentru a putea activa și crea cu și mai mult succes.  

„Eu sunt pasionată de lucru manual. Încă din copilărie, de la bunica, am învățat să împletesc, să țes. Iar acum, la maturitate, am posibilitatea să îmi croiesc propriile lucruri. Tot timpul am ceva deosebit de alții, iar oamenii mă întreabă: „de unde ai luat?”, „unde ai găsit?”, „vreau și eu”. Sunt mândră să le spun că eu am cusut”, mărturisește Ludmila. 

Tiv cu tiv, entuziasmul Ludmilei s-a transformat într-un SRL numit „HOME BUSINESS”, care adună într-un mic atelier două- trei prietene care o ajută pe Ludmila să creeze lucruri inedite.  

„Pentru mine e o terapie, o plăcere de a preface ceva, a coase. Uneori e chiar și o necesitate. De asta și am deschis acest SRL”, spune antreprenoarea. 

rebuie să menționăm că Ludmila activează în domeniul medicinei, iar întâlnirea sa cu Rețeaua Națională LEADER și GAL-ul „Calea Dropiei” a fost o pură întâmplare, însă una frumoasă și plină de realizări.  

„Vă spun drept, eu am fost tare sceptică. Mă gândeam, oare ce mai înseamnă și acest GAL? Nu o să primesc eu mare ajutoare sau mari granturi. Nu m-am gândit nici pentru o clipă că sunt așa persoane care întind o mână de ajutor, să îmi ofere încrederea lor și să mă susțină în pasul pe care l-am făcut”, afirmă Ludmila.  

Acum antreprenoarea spune că nu este doar mulțumită, ci și extrem de fericită pentru că a avut ocazia să descopere activitatea GAL-ului și a ajuns să fie parte din el. Menționează că a fost atrasă de cum lucrează GAL-ul, dar și cum se implementează proiectele în zonele rurale. 

„Am câștigat în cadrul GAL-ului două proiecte, iar asta m-a motivat foarte mult. Din primul proiect în valoare de 20 de mii de lei am cumpărat două mași de cusut. Pentru mine asta este o avere, nu că așa, dar o avere”, mai adaugă Ludmila. 

n viziunea antreprenoarei, GAL-ul este o comunitate în care a găsit sprijin, asociați și parteneri cu care poate conlucra. Ludmila susține că a căpătat curaj, are șansa să participe la mai multe evenimente și poate descoperi noi oameni care practică diverse activități.  

Ludmila are un vis! Își dorește să deschidă un atelier mult mai mare în care să continue să creeze și unde să poate dezvolta un centru de meșteșugărit pentru persoanele în etate.  

„Îmi doresc să creez o comunitate în care persoanele de vârsta a treia să poată produce ceva, dar și comunica. Să aibă o activitate, să împartă din înțelepciunea lor.  Avem diverse centre de creație pentru copii, dar pentru bătrâni nu avem nimic în localitatea noastră. Asta ar fi o șansă pentru ei. Să fim cu toți sănătoși, că idei eu am tare multe”, conchide Ludmila. 


Distribuie